Carte Competența

CARTE3DV2web

Carte3dfata

Clarificarea noțiunii de competență este primul demers care se impune în orice activitate educativă. Pentru a explora semnificația acestei noțiuni am scris o carte care poate fi consultată online la adresa www.neweducation.ro/competenta. Ea ar trebui să fie o lectură obligatorie pentru părinți, profesori și pentru toți cei care vor să fie competenți ori se ocupă cu dezvoltarea competenței.
Din știrea de lansare: „Competența este încă înțeleasă ca pe o capacitate de a face pe care sistemele sociale o cer cu oarecare agresivitate de la noi. Cercetările moderne ne arată însă că ea este și o nevoie foarte importantă a oricărei persoane. Nu doar sistemele sociale doresc de la noi o participare de calitate ci și noi ne dorim acest lucru. Astfel competența este de fapt arta persoanei de a rămâne parte bine definită dar și utilă, bine integrată, în cadrul unui sistem supraindividual. În cartea publicată și online se poate găsi o bună parte din lucrurile care trebuie avute în vedere pentru a avea o participare de calitate.

Deoarece finalizarea ei a fost facilitată și accelerată de responsabilități legate de implicarea în proiecte europene, din recunoștință pentru aceasta modalitate de dezvoltare a societății publicăm cartea online pentru accesul gratuit la ea a oricărei persoane interesate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *