Cărți cu basme din diafilme

Poveștile sunt nemuritoare. Selectați rândurilele cu cărți din partea de jos a raftului. Citiți cele mai simple variante ale lor, obținute prin transformarea diafilmelotr în cărți de răsfoit.

[bookshelf id=”1″ btn_titles=”Titluri” btn_icons=”Iconițe” item_width=”100%” item_height=”320″ products_box_margin_left=”30″ product_title_textcolor=”#ffffff” product_title_bgcolor=”#c33b4e” product_margin=”30″ product_show_title=”true” show_title_in_popup=”true” show_selected_title=”true” show_icons=”true” thumbs_effects=”true” buttons_margin=”15″ buttons_align=”center” slide_duration=”1000″ slide_easing=”easeOutQuart” arrow_duration=”800″ arrow_easing=”easeOutQuart” video_width=”500″ video_height=”290″ iframe_width=”800″ iframe_height=”600″ exclude_products=”” orderby=”name” order=”ASC” categories=”povesti-nemuritoare, povesti-nemuritoare-h-o, povesti-p-z” post_type=”bookshelf”]

 

De ce ne plac poveștile?

Ne întoarcem la povești ori de câte ori, pirduți prin lume sau preocupări, dorim să ne regăsim integritatea și sensul vieții. Cartea de aur nescrisă a omenirii, poveștile nemuritoare, oferă mereu celui care îi răsfoiește paginile o perspectivă detașată și plină de învățăminte utile.

Astăzi suntem foarte ocupați, a citi întreaga poveste cere un timp pe care nu ni-l mai oferim. O privire rapidă peste ele, o apropiere ușoară, mediată de ilustrații de calitate, se poate face vizionând sub o altă formă diafilmele care le-au fost dedicate. Prin ele ne putem transpune în lumea deschisă a copilului integrat și în căutarea de sine,  având posibilitatea de a ne regăsi rolul asumat pentru viață.

 

De ce sunt importante basmele?

„Basmele reprezinta rezervorul de intelepciune naturala al lumii. Deoarece folosesc un limbaj simbolic ele pot fi accesate cu usurinta de copii, astfel ca, prin intermediul lor acestia se pot intalni cu diferite situatii emotionale, familiale si sociale. Prin faptul ca trateaza teme din realitate, acestea ii ajuta sa experimenteze diferite situatii, intr-un cadru securizat, poate de dinainte de a se fi confruntat cu ele in viata de zi cu zi, ajutandu-l in acest fel sa se dezvolte emotional.

Basmele au ca tema principala eroul, viata lui, drumul de la nastere pana la maturitate, in acord cu atingerea scopului personal. Ba mai mult, basmele reprezinta ecranul pe care se proiecteaza diferitele conflicte interioare ale copiilor. Prin intermediul basmelor, copilul poate trai frica, dorinta, emotia, fara a se teme insa ca i se poate intampla ceva negativ. Ca urmare, prin reducerea tensiunii intrapsihice, basmele au un rol sanogen din punct de vedere psihologic.

Basmele confera intotdeauna o nota pozitiva deoarece majoritatea dintre ele arata ca binele invinge intotdeauna raul. Promoveaza aspecte luminoase ale firii omenesti cum ar fi bunatatea, generozitatea, empatia, curajul, increderea. Ele au rolul de a hrani speranta ca orice situatie oricat de grea este poate avea un sfarsit bun, si chiar daca pare a fi fara de iesire intotdeauna exista ceva, cineva care ne poate ajuta. Deoarece nu impune imagini, modele din afara ele lasa creativitatea copiilor sa se dezvolte. Basmele, prin faptul ca permit copiilor sa se identifice cu personajul(e) dezvolta creativitatea neimpunand imagini preformate de dinainte, astfel ca mai tarziu nu vor ajunge sa se raporteze la o anume imagine (gen Barbie).

Poiectia si identificarea cu personajul din basm hraneste potentialul copilului. Deoarece nu este restrictionata de imaginea conform careia copilul este la fel de frumos, bun, curajos, iubit la fel ca personajul din basm si astfel acesta ajunge sa aiba mai multa incredere in sine. Si daca acestea sunt efecte pe termen lung putem vorbi insa si de efecte imediate si nu numai. Pentru ca intr-o lume in care totul se desfasoara rapid si nu avem timp, sau de cele mai multe ori, nu avem timpul pe care dorim sa il petrecem alaturi de copiii nostri, putem, insa, sa nu uitam ca totusi, nu cantitatea de timp petrecuta impreuna isi spune cuvantul, ci CALITATEA, iar momentele cand citim un basm copiilor nostri poate aduce acest lucru, armonizand astfel relatia dintre parinte si copil.” Liliana Puchea (http://www.topexperti.ro/experti/Liliana-Puchea_41/articole/Basmele-si-dezvoltarea-psihica-armonioasa-a-copiilor_443)web analytics


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *